Annas Kök

Restaurang i Lund

Smått & gott

2014-11-04

Boksignering – Jan Hedh 7/11

fredag 11 – 15 får vi besök av Jan Hedh som signerar sin bok Mästarnas Menyer.

 

Vi firar detta med att servera fredagens rätt lagad efter ett av bokens recept: Flamberad pepparstek på KRAV-Herefordoxe från Söderåsen med säsongens primörer, krispis potatis med rosmarin och madeirasås.

 

Paketerbjudande: Signerad bok + ask med 9 praliner “Jan Hedh – Maria Escalante – Chocolatier”.

2014-06-25

Konstutställning

Galleri Plan B är ett nytt modernt konstgalleri som ligger i Växjö. Kurator Lixuan An från New York visar högkvalitativ nutida konst från hela världen. Hon fokuserar på nya talangfulla stjärnor i konstvärlden som spår en ljus framtid. Galleri Plan B hjälper och rådgör med kunder inom såväl den privata som den offentliga miljön med målet att addera skönhet och elegans.

 

Miljögården och Annas Kök är glada att få samarbeta med detta nya spännande galleri, det komplementerar vår önskan att bringa skönhet och inspiration i ditt liv. Besök gärna Annas Kök för att se de underbara fotografierna av svensken Tommy Ingberg och holländaren Richard Brocken. Båda är snabbt stigande stjärnor internationellt och har mottagit många viktiga priser i fotografins värld för deras tekniskt briljanta och nyanserade verk.

 

Alla fotografierna har en limiterad upplaga om 20, tryckt på högsta kvalité av konstpapper eller aluminium och är signerade av konstnären. Varje fotografi kommer med certifikat. Detta är sista gången som de här fotografierna visas och kan köpas till detta pris.

 

För en komplett lista med konstnärernas verk kan du besöka www.galleriplanb.se.

 

Fotografierna kan köpas genom Annas Kök 17 juni – 17 augusti eller via lixuan@galleriplanb.se

2013-09-20

Design Event 3 oktober

Den 3 oktober blir det ett trevligt designevent på Miljögården.

 

Vi presenterar två färgstarka kvinnor. Den internationellt kända designern Emma Olbers berättar om sin designfilosofi och miljötänk. Populära Frida Ramstedt från bloggen Trendenser, den hetaste bloggen i Sverige just nu, föreläser om inredningstrender.

 

Kvällen börjar med en härlig höstbuffé i Annas kök, vår egen restaurang. Hela menyn finns att ladda ner under fliken dokument. Buffén är uppdukad från kl.18.30. Föreläsningarna startar kl.19.30.

 

Subventionerat pris 195:-
I priset ingår buffé, dessert, kaffe. Dessutom bjuder vi på en värdecheck från Ire på 1.500kr. Värd för kvällen är tillsammans med Miljögården, Iremöbler, tillverkare av soffor med god design och kvalitet.

 

Anmälan via Miljögårdens Webshop >>>

2013-03-07

Konstutställning

15 januari – 15 april

 

Ann Lidfeldt är verksam i Lund och på Öland. Hon har studerat konst i Sverige och i Boston. Har även en marknadsförings examen från IHR i Sthlm och läst konsthistoria och visuell kommunikation i Uppsala. Se meritlistan i Annas Kök. Har arbetat som journalist och copywriter.

 

– Det är en glädje att få pryda väggarna i ett att Skånes vackraste Möbelhus och ge gästerna i Annas Kök något att vila ögonen på, säger Ann Lidfeldt.

 

Som konstnär är inne i ett spännande skede för att utveckla nya konstprojekt och kontakter för att bl.a hyra ut min konst till företag och privata hem. Men alla konstverken på utställningen är till salu.

 

– Jag har en tro på styrkan i det abstrakta måleriet och färgens möjlighet att uttrycka djupt personliga erfarenheter. Har börjat lösa upp den föreställande bilden i mitt måleri och strävar mot en högre grad av abstraktion – där färgen och rörelsen i bildskapandet har störst betydelse.

 

Mitt mål är att ge dig ett visuellt, intellektuellt och lekfullt äventyr.
När en rörelse spontant fixeras och ett ögonblick kan fästas på duk – är konsten ett ständigt pågående experiment. Men början på en målning är alltid en resa ut i det okända.

 

Det finns lika många bilder som ögonen som ser

2012-11-07

Glöggprovning

Ingvar Persson, sommelier och med ett mångårigt intresse för mat och dryck berättar om vin och glögg. Vi pratar om och provsmakar årets glöggnyheter på Systembolaget. Efter provningen bjuds läckra glöggtilltugg komponerade av Annas Kök.

Torsdagen 29 november kl. 19.00

Plats: Annas Kök på Miljögården, Avtalsvägen 2

Pris: 299:-/person

Anmälan sker via mail: ingvar.persson55@telia.com eller telefon 0705-35 70 25 I samband med bekräftelse översändes faktura

2012-10-24

Designkväll på Miljögården

Den 30 oktober är det Designkväll på Miljögården, med höstbuffé från Annas Kök.

Mer information här >>>

2012-10-05

Annas Kök fyller 5

I år fyller Annas Kök 5 år.

2012-07-05

Glass från Lejonet & Björnen

Det känns otroligt skoj att nu kunna erbjuda Er Lejonet & Björnens underbara glass! Lejonet & Björnen arbetar enbart med äkta råvaror och smakerna är fantastiskt genuina. Vi kan stolt säga att vi är de enda återförsäljare av Lejonet & Björnens glass i Lund!