Annas Kök

Restaurang i Lund

Jul på Annas kök 2019

 

Nyårsmeny |449:-/Person|

Förrätt

Ceviche på Norsk fjordlax serveras med toast melba och gräslöksaioli toppad med handskalade
räkor & dill

Huvudrätt

Lågtempererad Oxfilé serveras med syrad röd steklök, Karl-Johansvampkräm, smörbakad purjolök, purjolökspulver, pommes Anna gratinerad med västerbottenost och mustig skysås

Dessert

Vaniljbakad persika serveras med våra hemmagjorda maränger, hallonpulver, kanderade pistagenötter och mörk chokladmousse

Avhämtning 30/12 vid bokad tid mellan 12.00-16.00

Julbuffé |299:-/person| (Gäller 25/11-27/12)

  • Krämig dragon och senapssill  – Citrusmarinerad Bjärepotatis, friterad kapris och råhyvlad morot
  • Handskalade räkor – Krämigt ägg, citron, rågbrödskrisp, dillolja och dillmajonnäs
  • Dillgravad norsk fjordlax – Frissésallad, hyvlad gurka, picklad silverlök, gravad citron och hovmästarsås
  • Senapsbakad bog av svensk gris- Nejlikakaramelliserad lök, glacerade äppelklyftor, honungsrostade valnötter, persiljemajonnäs och grönkålskrisp
  • Paté på kycklinglever – Rödlökschutney, smörbakad brysselkål och rostade hasselnötter
  • Krämig Janssons frestelse på Annas köks vis – Få den varm eller värm enkelt upp den hemma

Till buffén serveras vårt eget julinspirerade bröd och vispat smör

Smått och gott | 35:-/st |

  • Krämig pumpasoppa med baconkrisp och rostade pumpafrön
  • Paté på kycklinglever med rödlökschutney och rostade hasselnötter
  • Pepparkaksgrissini med mögelostcrème
  • Smörbakade champinjoner med Karl-Johansvampmajonnäs och knaperstekt fläsk
  • Grönkålschips med saffransaioli

Julinspirerade minismörrebröd på vårt eget rågbröd |59:-/st / Tapasstorlek 40:-/st  |

  • Krämig dragon och senapssill med citrusmarinerad Bjärepotatis, friterad kapris och råhyvlad morot
  • Handskalade räkor, krämigt ägg, dillmajonnäs, citron och rågbrödskrisp
  • Dillgravad norsk fjordlax med picklad silverlök, citron och hovmästarsås
  • Senapsbakad bog av svensk gris med glacerade äppelklyftor, persiljemajonnäs och valnötter
  • Paté på kycklinglever med rödlökschutney, smörbakad brysselkål och rostade hassenötter

Julens goda

Desserter 

Mjölkchokladmousse på nötbotten täckt med mörk choklad smaksatt med apelsin

Vispad vanilj och pomeranspannacotta med chokladkrisp

Klassisk ris à la malta med hemmagjord saftsås

Saffranspannacotta med rårörda havtorn

Cheesecake med pepparkaksbotten och lingonglaze

55:-/st | 40:- Tapas-storlek

Kakor

Saffransbullar 25:-

Polkagriscookies 25:-

Pepparkaka med kristyr 15:-

Ingrids knäckiga pepparkakor 5:-

Tryfflar 20:-