Annas Kök

Restaurang i Lund

Måndag: GRILLPREMIÄR! 125:- Vi serverar mixed grill från vår kolgrill, ölmarinerad fläskfilé på skånsk 046 öl, svensk kyckling och korv, serveras med vår egen BBQ-sås, rostad majscrème, ljummen pastasallad med soltorkade tomater, oliver, rucola och färska örter, klyftpotatis på skånsk potatis och färsk timjan

Tisdag: Crispy pork på nattbakad svensk gris från Ugglarp glaserad med Mole glaze, serveras i nystekta tortillabröd med vår egen Chipotlemajonnäs, grillad ananas, limemarinerad gurka, mango, röd chili, tomat, färsk koriander, kummin och vårlök

Onsdag: Dagens färska fisk serveras med citronslungade färska vårprimörer, nyvispat Sandefjordsmör med bladpersilja, babyspenat, stampad potatis från Gränsbogård med vårlök och olivolja, toppad med vårlöksaska och färsk dill

Torsdag: Våra egna kåldolmar på svensk oxfärs och färsk skånsk spetskål, serveras med rårörda lingon, syrad gurka, smörslungad färskpotatis och mustig gräddsås med egengjord lingongelé, toppad med nyplockad bladpersilja

Fredag: Fredags ”Steakhouse” på 22 timmarsbakad Gödkalv marinerad med färsk rosmarin och vitlök, rostade skånska rotfrukter och egenvispad chilibearnaisesås, serveras med vitlök- och parmesan pommes frites eller spansk bageripotatis på närodlad potatis och olivolja

Veckans val: Halstrad norsk fjordlax serveras med med handskalade räkor, citronslungade färska vårprimörer, nyvispat Sandefjordsmör med bladpersilja, babyspenat, smörkokt färskpotatis och vårlöksaska

Veckans soppa: Dagens soppa från buffén med extra tillbehör från köket

Veckans sallad: Grönsallad med fransk brieost, säsongens jordgubbar, kanderade valnötter, physalis, krasse från egen odling och balsamicovinaigrette