Annas Kök

Restaurang i Lund

Måndag: Klassiska Wallenbergare på svensk kalv, serveras med rårörda lingon, smörslungade gröna ärtor, krämig potatispuré på potatis från Gränsbogård och brynt smör

Tisdag: Asiatisk Crispy Goose burger med ångade burgarbröd, vår egen hoisinsås, färsk kimchi, gurka, koriander och vårlök, serveras med Sriracha chilisås, rostade sesamfrön och syrlig limemajonnäs

Onsdag: ”Planka” på dagens färska fisk med egenvispad dillhollandaisesås, nyplockad dill, vinterns skånska primörer, citronbakad körsbärstomat och duchessepotatis på potatis från Gränsbogård toppad med dillolja

Torsdag: Confiterad svensk kyckling med rostad butternutpumpa, saltbakad rotselleri, smörstekt Hällestadsvamp, grönkål, getost och bovete, serveras med krämig Romanescosås på grillad paprika och rostade mandlar

Fredag: Gorgonzolafylld schnitzel på svensk rapsgris med sockerbrynta skånska päron, honungsbakade skånska rotfrukter, rostade valnötter, rucola och mustig rödvinssky med grönpeppar

Veckans val:

Veckans soppa: Dagens soppa från bufféen med extra tillbehör

Veckans sallad: Grönsallad med brieost, svartvinbärskokta skånska päron, färska fikon, apelsin, vindruvor, skånska äpplen, stjälkselleri, rostade valnötter, quinoafrön, kanderade valnötter och glöggsirap