Annas Kök

Restaurang i Lund

Måndag: Svensk kyckling från Lagerbergs fylld med mozzarella, soltorkade tomater och färsk basilika, serveras med krämig borotto, Grana padano, saltrostade pinjenötter, balsamicobakade körsbärstomater och basilikaskum

Tisdag: Klassiska persiljejärpar på färs från skånska gårdar, serveras med rårörda lingon, pressgurka, sotad lök, krämig potatispuré på närodlad potatis och skummig gräddsås

Onsdag: Dagens färska fångst, serveras med vitlöksbakad portabellosvamp, krämig blomkålspuré, smörstekt blomkålscouscous, syrad smålök, mustig rödvinsreduktion och gräslöksslungad Bjärepotatis

Torsdag: Crispy duck ”Peking style” på våra egna kinesiska mandarinpannkakor, vårlök, lime julienne på gurka, morötter och stjälkselleri, rödkålscrudité, färsk koriander, vår egen hoisinsås och rostade sesamfrö

Fredag: Nattbakad kalvstek, serveras med våra egna parmesankrämade potatis gnocchi, auberginecrème med rostad vitlök, ljummen tomatragu och mustig rödvinssky med färsk rosmarin

Veckans val:

Veckans soppa: Dagens soppa från buffén med extra tillbehör från köket

Veckans sallad: Veckans krispiga sallad med handskalade räkor, skärbönor, rädisor, stjälkselleri och Bjärepotatis, toppad med syrlig romcréme fraiche och nyplockad dill