Annas Kök

Restaurang i Lund

Måndag: 20 timmarsbakad skånsk rapsgrissida med schalottenlökfräst närodlad spetskål, nyplockad timjan, krämig blomkålspuré, saltkokt färskpotatis från Gränsbogård, mustig sky och vår egen senap

Tisdag: Klassiska Wallenbergare på skånsk kalv serveras med rårörda lingon, smörslungade gröna ärtor, krämig potatispuré på närodlad potatis och brynt smör

Onsdag: Dagens färska fångst serveras med Vesterhavsostkrämad risotto, saltrostade hasselnötter och smörstekt svamp från Hällestad toppad med skaldjursskum och dillolja

Torsdag: Svampkrämad färsk pasta serveras med smörstekta kantareller och portabellosvamp, toppad med rostade valnötter, rucola, aprikoser, hyvlad Grana Padano och färsk tryffel

Fredag: Rödvinsbräserad KRAV Hereford oxe från Söderåsen serveras med rostade skånska rotfrukter, glaserad steklök, potatis- och palsternackskaka toppad med sprödstekt bacon och rotfruktschips

Veckans val: Halloumiburgare serveras i vårt egna nybakade briochebröd med avokadocrème, körsbärstomater från Sunnanå, chipotlemajonnäs, picklad rödlök, späd sallad, vitlöksrostad färskpotatis och het spetskålslaw (alternativt pulled pork)

Veckans soppa: Dagens soppa från buffén med extra tillbehör från köket

Veckans sallad: Veckans krispiga sallad "poke" med kallrökt norsk fjordlax, mango, avokado, vårlök, chili, misomarinerade sojabönor, syltad rödlök, ingefära och wasabimajonnäs