Annas Kök

Restaurang i Lund

Måndag: Asiatisk ”bowl” med teriyakimarinerad Pulled pork på gris från Ugglarp, risnudlar, vår egen Siracha chilimajonnäs, vårlök, zucchini, gurka, färsk koriander, rostade sesamfrön och asiatisk buljong med ingefära och färskpressad lime

Tisdag: Citron- och timjanmarinerat majskycklingbröst serveras med palsternackscrème på skånska KRAV skockor, nyskördade skånska äpplen, getostgratinerad pommes anna och skummig salviasås på färsk salvia och vittvin

Onsdag: Dagens färska fisk och vittvinsångade blåmusslor med grönärtscrème, smörslungade skånska höstprimörer, nyskördad Bjärepotatis, örtolja på färska skånska örter och syrligt citronskum

Torsdag: Klassisk rimmad svensk oxbringa med krämig rotfruktspuré på skånska ekologiska KRAV rotfrukter, färskriven pepparrot, babyspenat och mustig sky med nyplockad bladpersilja

Fredag: Helstekt fläskfilé med parmesangratinerad svamplasagne på färsk pasta och Hällestadsvamp, serveras med smörstekt höstsvamp, färsk timjan, aprikoser, ugnsbakad schalottenlök, rucola och Sherrydoftande höstsvampskum

Veckans val:

Veckans soppa: Dagens soppa från buffén med extra tillbehör från köket

Veckans sallad: Grönsallad med skånsk spickeskinka, soltorkade tomater, risonipasta, Kalamata oliver, körsbärstomater, rostade linfrön, fetaost, krutonger och pestocrème